Vi strävar efter hög kvalitet i allt vi gör. Förutom guldsmedsmästaren Pekka Kulmala, uppskattar hela vår personal skickligt hantverk och obeveklig precision. Våra smycken är gjorda med tanken att de kommer att hålla från den ena generationen till den följande. Vi underhåller smyckena som vi har tillverkat, för att de ska hållas vackra så länge som möjligt. Särskilt ringarnas steninfattningar är bra att låta granskas med några års mellanrum.

Förutom hög kvalitet är Kultaseppä Kulmala känd för god betjäning. Vi bryr oss om våra kunder och vill hjälpa till med smyckesärenden i alla stadier av livet. Vi är medvetna om vårt ansvar för miljön och de mänskliga rättigheterna och vi köper våra råmaterial endast från pålitliga och utvalda leverantörer.

Våra diamantleverantörer är certifierade av Responsible Jewellery Council. RJC är ett certifikatsystem för det sociala ansvaret för aktörer inom diamant- och ädelmetallindustrin. Våra diamantleverantörer är också engagerade i Kimberley-processen, som bland annat säkerställer att man med diamanter inte finansierar oetisk verksamhet i konfliktområden.

I de flesta fall är kvaliteten också den bästa garantin för ansvarsfullhet. Vi accepterar enbart ädelstenar och specialiteter av högsta kvalitet till våra sortiment, till exempel sällsynta grönländska rubiner som bryts i området Aappaluttoq från klippformationer som är ungefär tre miljarder år gamla. En del av intäkterna från de grönländska rubinerna dirigeras till miljöskydd genom organisationen Pink Polar Bear.

Vi köper pärlorna från små, pålitliga leverantörer, såsom Marc’Harit, från Danmark, som är engagerad i ansvarsfull pärljakt.

Över 90 % av de ädelmetaller som vi använder är återvunna.

Kontakt

Boka tid för att designa ett unikt smycke

Boka tid för ett personligt möte med guldsmedsmästaren Pekka Kulmala genom kontaktformuläret. Berätta lite om dina önskemål och vid vilket tidpunkt ett möte passar för dig, så kontaktar vi dig inom kort.

Nyhetsbrev