Laatu

Pyrimme kaikessa tekemisessämme korkeaan laatuun. Kultaseppämestari Pekka Kulmalan lisäksi koko henkilökuntamme arvostaa taidokasta käsityötä ja periksiantamatonta tarkkuutta. Korumme valmistetaan sillä ajatuksella, että ne tulevat kestämään sukupolvelta toiselle. Huollamme valmistamiamme koruja, jotta ne pysyisivät kauniina mahdollisimman pitkään. Etenkin sormusten kivenistutukset on hyvä tarkistuttaa muutaman vuoden välein.

Kultaseppä Kulmala tunnetaan korkean laadun lisäksi hyvästä palvelusta. Välitämme asiakkaistamme ja haluamme auttaa koruasioissa kaikissa elämän vaiheissa.

Jalokivet

Tunnemme vastuumme ympäristöstä sekä ihmisoikeuksista ja hankimme raaka-aineet luotettavilta ja valikoiduilta toimittajilta. Responsible Jewellery Council on timantti- ja jalometallialan toimijoiden sosiaalisen vastuullisuuden järjestö, joka valvoo alan toimijoita ja seuraa aktiivisesti alan kehitystä. Timanttitoimittajillamme on Responsible Jewellery Councilin sertifikaatti, mikä myönnetään ainoastaan kansainvälisiä sopimuksia ja RJC:n sertifikaatin mukaisia kriteerejä noudattaville yrityksille. Timanttitoimittajamme ovat myös sitoutuneet Kimberleyn prosessiin, joka takaa muun muassa sen, ettei timanteilla rahoiteta konfliktialueiden epäeettistä toimintaa.

Kotimaiset jalokivet

Kultaseppä Kulmalalla on hyvin kattava valikoima kauniita ja harvinaisia Luumäen beryllejä. Luumäen louhos on suljettu 2000-luvun alussa, joten kyseessä on jalokivi, joita ei sittemmin ole maaperästämme löydetty. Suomalaisia jalokiviä, kuten Luumäen akvamariineja, on useissa näyttävissä uniikkikoruissamme. Valikoimissamme on suuri määrä kotimaisia jalokiviä eri koossa ja hionnoissa. Uutena lisäyksenä valikoimissamme ovat Luoston ametistit, joita olemme istuttaneet Suomen Lapista huuhdotusta kullasta valmistettuihin koruihin.

Luumäen beryllejä

Grönlantilaiset rubiinit

Kelpuutamme valikoimiimme ainoastaan huippulaatuisia jalokiviä ja erikoisuuksia, kuten harvinaisia grönlantilaisia rubiineja, jotka on löydetty Aappaluttoqin alueelta noin kolme miljardia vuotta vanhoista kivimuodostelmista. Jokainen kivi on numeroitu ja tarkkaan jäljitettävissä. Avolouhos on rakennettu luontoa ja kyläläisiä kunnioittaen, noudattaen tiukkoja eettisiä ja ekologisia säädöksiä. Osa grönlantilaisista rubiineista saaduista tuotoista osoitetaan ympäristönsuojeluun Pink Polar Bear -organisaation kautta.

Grönlantilaisia rubiineja

Montanalaiset safiirit

Jalokivikokoelmassamme on upeita, sinisen ja vihreän sävyisiä safiireja, jotka ovat kotoisin Montanan osavaltiosta, USA:sta. Safiirit erotellaan korkeiden luonnonsuojelustandardien mukaisesti, uusinta teknologiaa hyödyntäen. Kivet hiotaan Sri Lankassa. Pieni tehdas työllistää noin kaksikymmentä hiojaa, joista suuri osa on naisia.

Montanan safiireja

Jalometallit

Käyttämistämme jalometalleista yli 90 % on kierrätettyä. Keräämme verstaalla kaiken kulta- ja platinapölyn talteen ja uudelleen hyödynnettäväksi.

Kultaseppä Kulmala valmistaa joitain mallistoja ja tilaustöitä myös kotimaisesta, pientuottajien huuhtomasta kullasta. Kulta on peräisin Ivalojoen ja Lemmenjoen alueelta. Kulta on huuhdottu, seostettu ja työstetty koruksi eettisesti ja luontoa kunnioittaen. Lapin kulta esiintyy luonnossa lähes puhtaina hippuina, jonka jälkeen aine puhdistetaan ja seostetaan korukäyttöön sopivaksi. Huuhdonnassa, puhdistuksessa ja seostamisessa ei käytetä syadinia tai elohopeaa, vaan työ tehdään mahdollisimman ekologisin menetelmin.

Lapista huuhdottu kulta kantaa mukanaan suomalaista sielunmaisemaa, historiaa ja arvokasta käsityötä. Kultaseppä Kulmala on osaltaan takonut koruun arvostetun jälkensä, joka näkyy leimasarjassa kirjainlyhenteenä PAK.

Helmet

Koruissa käyttämämme helmet hankitaan luotettavilta toimittajilta, kuten tanskalaiselta yritykseltä Marc’Haritilta, joka on sitoutunut vastuulliseen helmenpyyntiin. Yrityksen perustaja/ toimitusjohtaja vierailee vuosittain helmien löytöpaikoilla ja on hyvin perehtynyt erityisesti tahitinhelmiin.