Korujen hoito-ohje kesälomalaisille

Akvamariinisormus

Koostimme muutamia vinkkejä, kuinka pitää huolta sormuksista aurinkorasvan lisäämisen, saunomisen ja puutarhatöiden lomassa, jotta korut loistavat kauniina loman jälkeenkin. Timantit ovat kestäviä ja säilyttävät kimalluksensa jalokivistä parhaiten, silti kaikki timanttikorut pitävät säännöllisestä puhdistamisesta pysyäkseen kirkkaina. 

Parhaiten puhdistat timanttisormukset kotikonstein seuraavanlaisesti:

Laita koru yöksi likoamaan kuumaan saippuaveteen. Ammattilaiset suosivat astianpesuainetta, mikä poistaa lian erinomaisesti. Kun koru on lionnut, pese se kuumalla vedellä ja Fairylla pehmeällä hammasharjalla hinkaten. Kiven alle kertyy monesti paljon likaa, joten on hyvä harjailla kiven ympäriltä erityisen hyvin. Kulta- ja platinakorut eivät tummu kuten hopea, joten niitä ei tarvitse puhdistaa kemikaaleilla. Hammastahnaa ei tule käyttää millekään korulle, sillä se saattaa hangata ja samentaa korun pintaa.

Pesuohje sopii muillekin jalokiville kuin timanteille, joitain poikkeuksia lukuun ottamatta. Helmikorujen ja joidenkin huokoisten kivien, kuten opaalien, turkoosien ja meripihkan kanssa tulee olla varovainen. Hienovarainen pesu laimealla saippuavedellä riittää. Helmet varsinkaan eivät pidä kemikaaleista tai kuumuudesta. Pue korut aina viimeisenä ennen lähtöä, etteivät ne joudu alttiiksi hajuvedelle, käsivoiteelle tai hiuslakalle.

Emme suosittele koruja rantaleikkeihin. Hiekka ja aurinkorasva samentavat korun kuin korun. Helteellä ja saunassa sormukset saattavat tuntua ahtailta, kun taas viileä vesi ja aurinkorasva saattavat vauhdittaa sormuksen irtoamista meren tai järven pohjalle. Anna koruillesi kauniimpi ja pidempi elinikä pesemällä ja huollattamalla koruja säännöllisesti. Suosittelemme riisumaan korut ennen rannalle, puutarhatöihin, kuntosalille tai saunomaan menoa. Ota korut mukaan terassille, juhliin, kaupungille ja pidä niitä arvokkaasti mukanasi arjessa ja juhlassa.

Haluamme, että valmistamamme korut ovat edukseen, joten voitte kääntyä puoleemme, mikäli koru tarvitsee perusteellisempaa pesua ultraäänipesurilla tai kiillotusta ja muuta huoltoa. Kivenistutukset on hyvä tarkistaa vuoden tai kahden välein, käytöstä riippuen.

Kultaseppä Kulmalan liike ja verstas ovat kiinni heinäkuun viimeisen viikon ajan, 25.-30.7. Olemme paikalla jälleen 1.8. klo 12.

Oikein rentouttavaa kesää!