Pekka Kulmalan päivät ovat lapsesta asti kuluneet rakennellen, veistellen, korjaten ja pihapiiristä löytyviä luonnon ihmeitä ja aarteita ihastellen. Ne olivat Pekan mielestä melkein yhtä kiehtovia kuin kirjahyllystä löytyneen vanhan maailmankartaston paljastamat maankuoren salaisuudet tulivuorineen ja jäätikköineen, smaragdeineen ja topaaseineen. Kun tuli aika tehdä päätöksiä ammatin suhteen, Pekka ymmärsi, että kultasepän ammatissa yhdistyisivät kaikki hänen intohimonsa. Nyt Pekka Kulmala on arvostettu kultaseppämestari, jonka nimen alla luodut korut ovat käsityöläisyyden tinkimättömiä taidonnäytteitä, joissa klassiset piirteet yhdistyvät moderniin muotoiluun.

Kultaseppä Kulmalan liike ja verstas avattiin vuonna 2005 Helsingin Ullanlinnaan. Ullanlinnan verstaalla on syntynyt 17 vuoden aikana toinen toistaan upeampia jalokivikoruja. Elokuussa 2023 Kapteeninkadun tilat kävivät hieman ahtaiksi, jolloin avasimme toisen verstaamme. Uudella verstaalla työskentelee kolme kultaseppää. Kapteeninkadun liiketilan yhteydessä on edelleen myös kultaseppämestari Pekka Kulmalan työpöytä, jotta valmiutemme palvella asiakkaitamme säilyy yhtä hyvin, ellei aiempaa paremmin.

”Jokainen työ on niin suuri kuin pieni jalokivikoru voi olla.”

Kultaseppämestari Pekka Kulmala

Pekka on aina löytänyt inspiraationsa luonnosta. Mies lataa akkujaan perheensä kanssa omalla pienellä saarellaan. Saaren luontoa seuratessa ihmettelyn aiheet eivät lopu koskaan. Lintujen bongaus, urheilukalastus ja puiden ja kivien tunnistaminen yhdessä kahden tyttären kanssa vievät ajatukset pois arjesta.

Luonnon arvostus ja kunnioitus, sen Pekka haluaa siirtää seuraavillekin sukupolville. Luonto on läsnä Kulmalan koruissa silmää miellyttävänä mittasuhteiden sopusointuisuutena, ja usein myös korujen teemoissa.

Kultasepät

Kultaseppä Kulmalan korut valmistetaan taitavissa käsissä Pekka Kulmalan johdolla. Kultasepillämme on vuosien kokemus kivenistuttamisesta ja he tekevät työnsä millin kymmenesosan tarkkuudella. Taitava kultaseppä työskentelee luontevasti niin platinan kuin eri sävyisten kultaseosten kanssa.

Arvokkaimmatkin jalokivet istutetaan varmoin ottein mikroskooppisen tarkasti. Varmuus ja ammattitaito vaatii kultasepältä timanttista itsevarmuutta ja kokemusta, mikä karttuu monipuolisten työtehtävien kautta. Kultaseppä Kulmalan koruissa on mukana taitavan kultasepän kädenjälki, josta voimme olla ylpeitä.

Jaana Junkkaala

Jaana Junkkaalalle kultasepänala on ollut osa elämää parinkymmenen vuoden ajan. Korumuotoilijana toiminut Jaana on joka kerta verstaalle astuessaan haltioitunut seppien taitavuudesta ja toinen toistaan upeammista uniikkikoruista, joita saamme asiakkaillemme suunnitella ja toteuttaa.

Jalokivien lumo, korujen tarinat ja sukupolvelta toiselle siirtyvä laadukas käsityö ovat asioita, joiden tunnelmia Jaana välittää kuvin ja sanoin vastaten Kultaseppä Kulmalan markkinoinnista ja visuaalisesta maailmasta.

Asiakaspalvelussa Jaanalle on tärkeää aito kohtaaminen ja halu toteuttaa asiakkaalle juuri oikeanlainen, persoonallinen ja laadukas koru. Jaanan tavoittaa Kulmalalta tietokoneen, jalokivien, somisteiden ja muistilappusten lomasta iloisesti tervehtien.

Manifesti kauneudelle

Kaikki voidaan tehdä taitavasti ja kauniisti. Se on meidän missiomme.

Kauneus on ikuista, eikä se poistu sesongin vaihtuessa. Hyvin tehtyä korua voidaan korjata ja se on aarre myös tuleville sukupolville. Koru voi kantaa suvun tarinaa ja muistoja vuosikymmenten takaa, ja yhdistää omistajansa sukupolvien ketjuun.

Suunnittelijan kädenjälki ja suomalainen design ovat vahvasti läsnä kaikissa koruissamme. Korumme suunnitellaan ja valmistetaan alusta loppuun asti Suomessa.

Kauneus ei ole vain painonsa arvosta kultaa tai jalokiviä. Se on mestariteos, joka on syntynyt kauneuden tajusta ja luovuuden ihmeellisistä yhteen sattumista. Siinä on taikaa ja kultapölyä. Se pysäyttää ajan ja kultaa hetken. Se voi kertoa senkin, mihin sanat eivät riitä. Haluamme, että koru, jota kannat, tekee maailmasta kauniimman.