Käsintehdyt kotimaiset korut

Helsingin Ullanlinnassa, rauhaisalla Kapteeninkadulla sijaitsee kaunis liike, jonka viereisessä huoneessa on kultaseppien työpöydät. Liikkeen näyteikkunoissa kimaltaa toinen toistaan upeampia taidonnäytteitä sormuksista korvakoruihin. Suomalaisella kultasepäntyöllä on pitkät perinteet, joita Kulmalan sepät kunniakkaasti ylläpitävät. Kaikki Kultaseppä Kulmalan uniikkikorut valmistetaan käsityönä Suomessa, pohjautuen tarkkaan, asiakkaan toiveet huomioivaan ateljé-työskentelyyn.

Suomen luonto kaikkine vuodenaikoineen ja karunkauniine yksityiskohtineen on oiva alusta korujen suunnittelulle. Paluu-sarja kuvastaa arktisten merilintujen keväistä paluuta pohjoiseen, kun taas Lohko-sormuksen taottu pinta sopii täydellisesti rosoisen, jylhän ja kallioisen maiseman kuvaamiseen korun muodossa.

Lapin kulta

Tankavaara- ja Saana-nimiset sormukset ovat saaneet inspiraationsa Lapin karun kauniista luonnosta. Tankavaara-sormuksen sileä ja kiiltävä pinta tuo parhaiten esiin syvänkeltaisen, lähes puhtaan kullan sävyn. Saana-sormuksen profiiliin kätkeytyy muoto tunturin siluetista. Molemmat mallit on toteutettu Suomen Lapista käsinhuuhdotusta kullasta. Kaikki korut valmistetaan käsityönä verstaallamme Helsingissä.

Kotimainen beryllisormus

Kotimaiset jalokivet

Kultaseppä Kulmalalla on laaja kokoelma kotimaisia beryllejä, jotka ovat peräisin Luumäeltä. Luumäen berylleissä on aivan erityinen, vaaleanvihreä sävy. Vaaleanvihreiden sävyjen lisäksi kokoelmissamme on myös Luumäen akvamariineja, joiden sävy on vaaleansininen.

Kulmalalta voi tilata täysin kotimaisen korun, käyttäen materiaaleina Lapista huuhdottua kultaa ja esimerkiksi Luumäen beryllejä tai Luoston ametisteja.

Suomessa valmistettu koru

Suomessa valmistetut jalometallikorut signeerataan aina tekijän leimalla. Kultaseppä Kulmalan korut on leimattu vuodesta 1998 kirjainyhdistelmällä PAK. Tekijän leimalla kultaseppä vahvistaa materiaalien aitouden lisäksi myös jokaisen teoksen alkuperän sekä allekirjoittaa korun laadun. Pekka Kulmala sai arvonimen kultaseppämestari vuonna 2010. Suomen Kultaseppien liitto nimesi Pekka Kulmalan Vuoden Kultasepäksi vuonna 2011.

Kotimaisista materiaaleista suunniteltuja koruja