Kultaseppä Kulmalalla on toteutettu satoja timanttisormuksia vuodesta 1998 alkaen. Jokainen sormus on tarkkaan harkittu ja valmistettu käsityönä Helsingissä. Valtaosa Kulmalan timanttisormuksista tehdään tilauksesta. Liikkeessämme on esillä kymmeniä sormusmalleja joista valita, tai ottaa inspiraatiota omaan uniikkisormukseen. Kultaseppä Kulmalalle voi astua sisään kiehtovaan jalokivien maailmaan, missä oppaana toimii pitkään alalla toiminut henkilökunta.

Uniikki timanttisormus käsityönä 

Timanttien alkuperä

Emme hanki konfliktialueilta tulevia timantteja. Timanttitoimittajamme noudattaa Responsible Jewellery Councilin säädöksiä, minkä lisäksi olemme hyvin tarkkoja ostamiemme timantin tiedoista. Haluamme omalta osaltamme kehittää alaa ja välittää siitä, että kehitystyötä tehdään myös yhteistyökumppaneidemme taholta. Kulmalalla jokainen timanttisormus on yksilö. Olemme jalokivien kanssa hyvin valikoivia, minkä vuoksi valitsimiemme jalokivien laatuun voi aina luottaa.

Kaikista tarkimmin luokitelluin jalokivi on timantti. Luokitus helpottaa timanttien hankintaa, kun kirjain- ja numeroyhdistelmän perusteella kivestä tiedetään jo paljon. Silti mekin luotamme vain pitkäaikaisiin, eurooppalaisiin yhteistyökumppaneihimme, joille molemminpuolinen luottamus on ehdottoman tärkeää.

Kultaseppä Kulmalan timanttisormusmalleissa käytetään vain laadukkaita jalokiviä, jotka ovat hionnaltaan, väriltään ja puhtaudeltaan ensiluokkaisia. Kulmalan sormuksissa nähdään usein näyttäviä timantteja myös karaattipainonsa osin. Aito timanttisormus on hankinta, jossa kannattaa luottaa ammattilaiseen. Timanttisormuksen valinnassa on lukuisia asioita, joita tulee ottaa huomioon.

Timanttien luokituksessa puhutaan neljästä c:stä, jotka ovat: carat (paino), cut (hionta), colour (väri) ja clarity (puhtaus). Kaikki edellä mainitut vaikuttavat olennaisesti timantin ulkonäköön, hintaan ja kestävyyteen. Näissä pohdinnoissa kannattaa kysyä neuvoa kokeneelta ja paljon timantteja nähneeltä ammattilaisilta. Hyvien verkostojemme kautta voimme hankkia koruusi juuri toiveittesi mukaisen timantin.

Aurora-vihkisormus

Väritön vai värillinen timantti

Luonnon määrittämä jalokivien väripaletti loistaa kaikissa sateenkaaren väreissä. Timanteissa väriskaala on suppeampi, vaikka kauniisti hiotun timantin prismassa sateenkaari välkkyykin. Kaikista harvinaisimpia ja arvokkaimpia timantteja ovat siniset ja vaaleanpunaiset. Monessa värittömässä timantissa on aavistus sinistä, mikä luo erittäin kauniin loiston. Joissain samppanjansävyisissä timanteissa välähtää roosaan vivahtava sävy, mikä antaa timantille lempeää persoonallisuutta.

Heleät ja kirkkaat keltaiset ovat erittäin kauniita sävyjä timanteissa. Olemme yhdistäneet sitruunaisia sävyjä platinasormuksiin, mikä on väriyhdistelmänä raikkaan täydellinen. Keltaiset timantit näyttävät kauniilta värittömien rinnalla kolmikivisissä timanttisormuksissa. Keltaisista timanteista valmistettu allianssisormus sopii myös ihanasti värittömien briljanttien rinnalle.

Luonnontimantti

Timanttisormus on hankinta, jonka suhteen kannattaa olla tarkka ja tietää keneen luottaa. Lisäksi on tarpeen kysyä itseltä, mitä jalokiveltään haluaa. Luonnon määrittelemien sävyjen lisäksi timantteja värjätään säteilyttämällä. Säteilytettyjä timantteja on saatavissa hyvinkin voimakkaissa väreissä, vihreinä, punaisina, sinisinä jne. Timanttien käsittely ja synteettinen valmistus on kehittynyt vuosikymmenten aikana merkittävästi ja myös laboratorioissa kehitetyistä timanteista käytetään sanaa aito. Laboratoriotimantit täyttävät kaikki aidon timantin määritelmät, joten sana on siltä osin perusteltu. Kultaseppä Kulmalan sydän sykkii kuitenkin voimakkaasti maankuoren aarteille ja luonnollisille, uniikeille harvinaisuuksille.

Kihlasormus Suunta-timanteilla
Vihkisormukset

Tutustu myös vihki- ja kihlasormuksiimme