Suomessa valmistettu platinasormus  

Sormusmateriaalina platina on arvostettu ja kestävä. Se säilyttää vaalean sävynsä ikuisesti. Kaikki platinasormuksemme valmistetaan yksittäiskappaleina kultaseppämestariemme toimesta. Tervetuloa liikkeeseemme tutustumaan.

Platina vai valkokulta? 

Meiltä kysytään usein, mitä eroa on valkokullalla ja platinalla, ja miksi suosimme sormuksissamme platinaa valkokullan sijaan. Ohessa muutamia huomioita auttaaksemme sormuksen materiaalivalinnassa. 

Platinasormus timanteilla

Platinasormus

Platina on kestävä jalometalli ja se on jalometalleista vaalein. Platinakoruja ei pinnoiteta rodinoinnilla, toisin kuin valkokultakoruille usein tehdään metallin ja timanttien vaaleutta korostamaan. Sormus on koruista alttein mekaaniselle kulumiselle, joten jokapäiväisessä käytössä olevan sormuksen rodinointi kuluu suhteellisen nopeasti. Joskus virheellisesti luullaan, että valkokulta tummuu, mutta kyseessä on pinnoitteen kuluminen. Tästä syystä suosittelemme asiakkaillemme ennemmin platinaa, joka pitää vaalean sävynsä ikuisesti. Valkokullan suhteen suosittelemme sormuksissa rodinoimatonta, 18 karaatin valkokultaa. Valkokulta on itsessään hyvin kaunis sävy, jota suositaan usein miesten sormuksissa. Valkokulta sopii kauniisti teräksisen kellon kanssa, niin mattaharjattuna kuin kiillotettunakin.  

Platinan ominaispaino on jalometalleista painavin, mikä korostaa mukavasti pienen esineen arvokkuutta. Platina on hieman erilainen materiaali työstää kuin kulta. Platina vaatii kultasepältä erityistä kokemusta ja ammattitaitoa, jotta pinnat ovat täydellisen kiiltävät ja virheettömät. Platinasormus on käytössä kestävä. Etenkin kivenistutuksissa platina kestää kulutusta hieman valkokultaa paremmin. Platinasormus on elegantti ja varma valinta kihla- ja vihkisormukseen.