Vastuullisuus
Kaikki voidaan tehdä taitavasti ja kauniisti. Se on meidän missiomme.
Laatu
Pyrimme kaikessa tekemisessämme korkeaan laatuun. Kultaseppämestari Pekka Kulmalan lisäksi koko henkilökuntamme arvostaa taidokasta käsityötä ja periksiantamatonta tarkkuutta. Korumme valmistetaan sillä ajatuksella, että ne tulevat kestämään sukupolvelta toiselle. Huollamme valmistamiamme koruja, jotta ne pysyisivät kauniina mahdollisimman pitkään. Etenkin sormusten kivenistutukset on hyvä tarkistuttaa muutaman vuoden välein.
Kultaseppä Kulmala tunnetaan korkean laadun lisäksi hyvästä palvelusta. Välitämme asiakkaistamme ja haluamme auttaa koruasioissa kaikissa elämän vaiheissa.
Jalokivet
Tunnemme vastuumme ympäristöstä sekä ihmisoikeuksista ja hankimme raaka-aineet luotettavilta ja valikoiduilta toimittajilta. Responsible Jewellery Council on timantti- ja jalometallialan toimijoiden sosiaalisen vastuullisuuden järjestö, joka valvoo alan toimijoita ja seuraa aktiivisesti alan kehitystä. Timanttitoimittajillamme on Responsible Jewellery Councilin sertifikaatti, mikä myönnetään ainoastaan kansainvälisiä sopimuksia ja RJC:n sertifikaatin mukaisia kriteerejä noudattaville yrityksille. Timanttitoimittajamme ovat myös sitoutuneet Kimberleyn prosessiin, joka takaa muun muassa sen, ettei timanteilla rahoiteta konfliktialueiden epäeettistä toimintaa.
Kotimaiset jalokivet
Kultaseppä Kulmalalla on hyvin kattava valikoima kauniita ja harvinaisia Luumäen beryllejä. Luumäen louhos on suljettu 2000-luvun alussa, joten kyseessä on jalokivi, joita ei sittemmin ole maaperästämme löydetty. Suomalaisia jalokiviä, kuten Luumäen beryllejä, on useissa näyttävissä uniikkikoruissamme. Valikoimissamme on suuri määrä kotimaisia jalokiviä eri koossa ja hionnoissa. Uutena lisäyksenä valikoimissamme ovat Luoston ametistit, joita olemme istuttaneet Suomen Lapista huuhdotusta kullasta valmistettuihin koruihin.
Grönlantilaiset rubiinit
Kelpuutamme valikoimiimme ainoastaan huippulaatuisia jalokiviä ja erikoisuuksia, kuten harvinaisia grönlantilaisia rubiineja, jotka on löydetty Aappaluttoqin alueelta noin kolme miljardia vuotta vanhoista kivimuodostelmista. Jokainen kivi on numeroitu ja tarkkaan jäljitettävissä. Avolouhos on rakennettu luontoa ja kyläläisiä kunnioittaen, noudattaen tiukkoja eettisiä ja ekologisia säädöksiä. Osa grönlantilaisista rubiineista saaduista tuotoista osoitetaan ympäristönsuojeluun Pink Polar Bear -organisaation kautta.
Montanalaiset safiirit
Jalokivikokoelmassamme on upeita, sinisen ja vihreän sävyisiä safiireja, jotka ovat kotoisin Montanan osavaltiosta, USA:sta. Safiirit erotellaan korkeiden luonnonsuojelustandardien mukaisesti, uusinta teknologiaa hyödyntäen. Kivet hiotaan Sri Lankassa. Pieni tehdas työllistää noin kaksikymmentä hiojaa, joista suuri osa on naisia.
Montanan safiireja
Jalometallit
Käyttämistämme jalometalleista yli 90 % on kierrätettyä. Keräämme verstaalla kaiken kulta- ja platinapölyn talteen ja uudelleen hyödynnettäväksi.
Kultaseppä Kulmala valmistaa joitain mallistoja ja tilaustöitä myös kotimaisesta, pientuottajien huuhtomasta kullasta. Kulta on peräisin Ivalojoen ja Lemmenjoen alueelta. Kulta on huuhdottu, seostettu ja työstetty koruksi eettisesti ja luontoa kunnioittaen. Lapin kulta esiintyy luonnossa lähes puhtaina hippuina, jonka jälkeen aine puhdistetaan ja seostetaan korukäyttöön sopivaksi. Huuhdonnassa, puhdistuksessa ja seostamisessa ei käytetä syadinia tai elohopeaa, vaan työ tehdään mahdollisimman ekologisin menetelmin.
Lapin kultaa
Lapista huuhdottu kulta kantaa mukanaan suomalaista sielunmaisemaa, historiaa ja arvokasta käsityötä. Lapissa kullankaivua valvovat TUKES ja ELY-keskus, jotka myöntävät kullanhuuhdontalupia yrityksille ja yksityishenkilöille sekä valvovat toimintaa. Osa Lapin kultamaista on suojeltu niin, ettei kaivinkonetta saa käyttää lainkaan. Työ tehdään perinteisesti lapion, hakun, kuokan ja vaskoolin avuin. Lupien ehtona on tiukat maisemointivelvoitteet, jotta luonto, purot ja joenpientareet saatetaan kaivun jälkeen takaisin luonnontilaan. Kaivutoiminta ei saa häiritä porotaloutta tai muita alueen tärkeitä elinkeinoja, eikä kaivu saa jättää pysyviä jälkiä luontoon. Lapin luonto on niin erityinen, että sen suojelussa on otettava tarkasti huomioon niin hiput, hillat kuin kaikki jälkipolville siirtyvät aarteet ja perinteet.
Hipuista koruksi
Lapin kulta on verrattain puhdasta, yli 90 prosenttista kultaa. Vaskoolin pohjalle jääneet hiput puhdistetaan ja jalostetaan korujen tekoa varten joko 18 tai 22 karaatin pitoiseksi kullaksi, jotta koru täyttää Suomen leimauslainsäädännön pykälät ja materiaali on tasalaatuista työstää. Kultaseppä Kulmala on viime vuosina lisännyt valikoimiinsa Lapin kultamailta huuhdotusta kullasta valmistettuja koruja. Korut suunnitellaan ja valmistetaan Kulmalan omalla verstaalla Helsingissä.
Kultaseppä Kulmala sai elokuussa 2024 Kultaa Lapista -sertifikaatin ja sitoutui siten noudattamaan Certified Gold of Lapland -periaatteita sekä vastaamaan brändin alla myytävien kultakorujen alkuperästä. Sertifioitu Lapin kulta on osa suomalaista perinnettä ja tärkeä elinkeino monelle pientuottajalle. Kultaseppä Kulmala on osaltaan takonut koruun arvostetun jälkensä, joka näkyy leimasarjassa kirjainlyhenteenä PAK.
Helmet
Koruissa käyttämämme helmet hankitaan luotettavilta toimittajilta, kuten tanskalaiselta yritykseltä Marc’Haritilta, joka on sitoutunut vastuulliseen helmenpyyntiin. Yrityksen perustaja/ toimitusjohtaja vierailee vuosittain helmien löytöpaikoilla ja on hyvin perehtynyt erityisesti tahitinhelmiin.